Logo Lipno infokanál

Načítání nemovitosti

Celkem 10 fotografií, zobrazit všechny

Rodinný dům s ubytovací kapacitou v obci Paračov, blízko Strakonic

Plocha pozemku:
549 m2
Adresa:
Paračov 50
Cena:
9.800.000 ,-
Popis nemovitosti:

Nabízíme vám k prodeji nemovitost s bohatou historií, příjemnou atmosférou a širokým využitím. Usedlost se nachází v malé jihočeské obci Paračov cca 10 km od Strakonic a 50 km od České Budějovice. Obec leží v podhůří Šumavy v zachovalé krajině protkané cyklotrasami a turistickými cestami. Ideální místo pro vaše klidné bydlení, podnikání nebo aktivní dovolenou. Historie usedlosti sahá až do 17. století, kdy zde byla hrnčířská dílna bratří Passauerů z Bavor. Usedlost prošla několika stavebními úpravami, ale vždy si zachovala svoji poetičnost a zcela jedinečnou atmosféru. Nemovitost disponuje obývacím pokojem, kuchyní s jídelnou s nádhernými, plně funkčními kachlovými kamny. Objekt má osm ložnic, salonek a velkou společenskou místnost s kompletně vybaveným barem. Dále je tu suchý sklep v současné době využíván pro uskladnění vína, 2 koupelny, čtyři toalety, dílny, sklady a ve stodole je zbudována garáž pro tři automobily. Na útulném dvoře je několik míst pro venkovní posezení s krbem a grilem. K domu patří i bylinková zahrádka. Celý dům je vybaven stylovým originálním nábytkem a většina z něj je také součástí prodeje.

V současné době je objekt využíván především jako rodinné sídlo, jako místo trvalého bydlení v oddělené části domu v bytové jednotce o dispozici 3+1 a zbytek domu pro krátkodobý pronájem na rodinné dovolené nebo pořádání firemních akcí.

Dům využívá pro zdroj pitné vody vlastní kopanou studnu s výbornou vodou, topení je elektrické ústřední podlahové kombinované s radiátory, stropními panely a krbovými kamny na tuhá paliva. Zdroje je možné kombinovat. Elektřina i topení je vedeno v mědi a celá nemovitost je udržována ve skvělém technickém stavu.

S financováním vám rádi poradíme.

Parametry nemovitosti

Operace:
Prodej
Číslo nemovitosti:
20045
Operace:
Prodej
Typ nemovitosti:
Dům, vila
Typ domu:
Rodinný dům
Adresa:
Paračov 50
Vodovod:
Místní zdroj
Sklep:
Ano
Terasa:
Ne
Balkon:
Ne
Lodžie:
Ne
Zahrada:
Ne
Výtah:
Ne
Sklep:
Ne
Typ certifikátu:
vyhláška č. 148/2007 Sb.
Vydaný certifikát:
G - Mimořádně nehospodárná
Konstrukce:
Smíšená
Stav objektu:
Velmi dobrý
Umístění objektu:
Klidná část obce
Plocha podlahová:
480 m2
Plocha zastavěná:
350 m2
Plocha pozemku:
549 m2
Plocha zahrady:
95 m2
Plocha sklepa:
20 m2
Elektřina u nemovitosti:
230v
Kanalizace:
Septik
Zpět na Přehled